Εμπόριο & Τουρισμός

Το Εμπόριο & Τουρισμός αποτελούσαν ανέκαθεν καταλύτη για την εθνική οικονομία. Η φύση της εμπορικής και τουριστικής δραστηριότητας προϋποθέτουν υψηλού επιπέδου γλωσσική επικοινωνία σε κάθε βήμα. Γι' αυτό στη Glossima & Wehrheim έχουμε αναπτύξει τμήμα παροχής γλωσσικών υπηρεσιών με εξειδίκευση αποκλειστικά στο Εμπόριο και στον Τουρισμό. Έτσι, καλύπτοντας ποιοτικά τις δικές σας ανάγκες, αισθανόμαστε ότι συνδράμουμε σε έναν εθνικό στόχο.

Επαγγελματική πείρα

Από το 1992 έως σήμερα, έχουμε μεταφράσει κάθε είδος κειμένου για την ομαλή διεξαγωγή εμπορικών συμφωνιών, δεκάδες κείμενα για την τουριστική προβολή Δημόσιων Οργανισμών και εθνικών ή διεθνικών Φορέων, αλλά και εκατοντάδες κείμενα για την ιδιωτική πρωτοβουλία σε επί μέρους κλάδους όπως οι Μεταφορές, η Εστίαση και η Ψυχαγωγία.

Έλεγχος μεταφράσεων και προδιαγραφές ποιότητας

Όλα τα κείμενα που επεξεργάζονται οι άνθρωποι της Glossima & Wehrheim υποβάλλονται σε αυστηρούς ελέγχους (αναθεώρηση/επιμέλεια). Ειδικά για το Εμπόριο & Τουρισμός, επειδή τα είδη των κειμένων που εξυπηρετούν τους κλάδους αυτούς είναι πολλά και η χρήση του κάθε κειμένου μοναδική, κάθε εργασία ελέγχεται κατά την παραλαβή της ως προς το ποια επιχειρηματική ενέργεια θα εξυπηρετήσει.

Ανάλογα με την επιχειρηματική ενέργεια που θα εξυπηρετήσει η κάθε μεταφραστική εργασία, οι project managers της Glossima & Wehrheim είναι εκπαιδευμένοι ώστε να λαμβάνουν αποφάσεις πριν από τη μετάφραση. Για παράδειγμα, εάν πρόκειται για ένα συμφωνητικό μιας νέας εμπορικής συμφωνίας, η απόφαση είναι απλή. Το κείμενο πρέπει να μεταφραστεί από εξειδικευμένο μεταφραστή ή νομικό.

Εάν πρόκειται για έντυπη προωθητική ενέργεια ενός οργανισμού προβολής μιας συγκεκριμένης περιοχής, τότε το κείμενο θα πρέπει να ανατεθεί σε μεταφραστές με υπόβαθρο στην ιστορία-αρχαιολογία και με μεγάλη εξοικείωση του τρόπου γραφής κειμένων τουριστικής προβολής. Εάν όμως πρόκειται για ένα μενού εστιατορίου, τη μετάφραση μιας πλατφόρμας διαδικτυακών κρατήσεων, ένα eshop κ.λπ., οι αποφάσεις γίνονται πιο σύνθετες.

Εξετάζουμε το κοινό στο οποίο θα απευθυνθεί το μήνυμα, προκειμένου να διαμορφώσουμε ανάλογα τη «γλώσσα», τις προδιαγραφές που σχετίζονται με το μέσο στο οποίο θα φιλοξενηθεί η εκάστοτε επιχειρηματική ενέργεια (π.χ. digital περιβάλλον) και, φυσικά, το ειδικό κοινό στο οποίο απευθύνεται το μήνυμα ή η εκάστοτε ενέργεια.

Σε αυτήν την περίπτωση δεν αναζητούμε απαραίτητα μεταφραστές. Για παράδειγμα, η μετάφραση εξειδικευμένων menu ανατίθεται σε chef ή καθηγητές μαγειρικής, προκειμένου να γίνει σωστή προσαρμογή των πιάτων στην ξένη γλώσσα.

Εμπιστευτικότητα και επαγγελματική ευθύνη

Στη Glossima & Wehrheim δεσμευόμαστε εγγράφως ως προς την εμπιστευτικότητα του περιεχομένου των εγγράφων.

Η διαχείριση της εμπιστευτικότητας των εγγράφων σας αποτελεί πάγια για εμάς διαδικασία, απολύτως κατανοητή από κάθε υπάλληλο ή/και εξωτερικό συνεργάτη της επιχείρησης. Επικοινωνήστε με τον υπεύθυνο διασφάλισης ποιότητας της Glossima & Wehrheim ή/και με το τμήμα Μάρκετινγκ και ενημερωθείτε για τον τρόπο προστασίας των εγγράφων σας.

Προσέχουμε τα λόγια σας όχι μόνον ως προς την ποιότητα της μετάφρασης που θα παραλάβετε αλλά και κυριολεκτικά, λαμβάνοντας οργανωτικά και διοικητικά μέτρα και αξιοποιώντας τεχνικά μέσα υψηλής τεχνολογίας προκειμένου να προστατεύσουμε είτε τα προσωπικά σας δεδομένα είτε το επαγγελματικό σας απόρρητο.

Συνήθεις μεταφράσεις για τον Τουρισμό και το Εμπόριο

 • Εγχειρίδια χρήσης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών γενικής και ειδικής χρήσης
 • Συμβάσεις και συμφωνητικά συνεργασίας
 • Έγγραφα τελωνείου
 • Τεχνικά εγχειρίδια, υλικό ανταλλαγής τεχνογνωσίας
 • Τιμολόγια πώλησης και λογιστικά έγγραφα
 • Άδειες λογισμικού
 • Φορτωτικές και έγγραφα που συνοδεύουν τη μεταφορά εμπορευμάτων
 • Έντυπα τουριστικής προβολής
 • Websites & eshops
 • Έντυπα προβολής ξενοδοχείων
 • Ηλεκτρονικές πλατφόρμες κρατήσεων
 • Menu & κείμενα για την εστίαση

Επίσης, εκτός από υπηρεσίες μετάφρασης, παρέχουμε:

 • υπηρεσίες αναθεώρησης και επιμέλειας μεταφρασμένων κειμένων
 • απόδοση ορολογίας (μετάφραση όρων χωρίς συγκείμενο)
 • απομαγνητοφώνηση πρακτικών συνεδριάσεων
 • επικυρώσεις μεταφράσεων
 • υπηρεσίες ταυτόχρονης και διαδοχικής διερμηνείας
 • τεχνικό εξοπλισμό κάλυψης εκδηλώσεων.

Έχετε απορίες;

Σημαντική ενημέρωση

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και προς αποφυγή συνωστισμού για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Covid-19 (Corona Virus Disease 2019), σάς ενημερώνουμε ότι οι παραλαβές και παραδόσεις εργασιών μετάφρασης στις/από τις εγκαταστάσεις μας θα γίνονται κατόπιν ραντεβού.

Προτρέπουμε τους πελάτες μας να συνεχίσουν να αποστέλλουν τα προς μετάφραση έγγραφα με e-mail.

Κλείστε το ραντεβού σας στο 2310 330415 ή στο [email protected]

Call Now ButtonΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ