Διερμηνεία

Ο διερμηνέας γίνεται η φωνή του ομιλητή καθώς μεταφράζει. Αποστολή του είναι να αποδίδει σε μια άλλη γλώσσα ισοδύναμο νόημα ως προς τις προθέσεις, το περιεχόμενο και τους στόχους του ομιλητή.

Γιατί Glossima & Wehrheim και διερμηνεία είναι δύο έννοιες ταυτόσημες;

 • 36 χρόνια πείρας
  Το 1982 δημιουργήσαμε την πρώτη οργανωμένη επιχείρηση διερμηνείας στην Ελλάδα
 • Περισσότερα από 500 συνέδρια ποικίλης θεματολογίας (ιατρικά, νομικά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, τεχνικά, επιστημονικά κ.ά.)
  Εξειδικευμένες υπηρεσίες ανά γνωστικό αντικείμενο
 • Έμπειροι επαγγελματίες διερμηνείς με εξειδίκευση ανά αντικείμενο και μητρική γλώσσα τη γλώσσα-στόχο
  Αποκλειστικές συνεργασίες με διερμηνείς διεθνούς φήμης
 • Εχεμύθεια και σεβασμός του επαγγελματικού απορρήτου
  Είναι τιμή μας να μας εμπιστεύεστε τα εγχειρήματά σας

Θα χρειαστείτε διερμηνέα. Και τώρα τι…;

Γνωρίζετε ότι θα χρειαστείτε διερμηνεία, αλλά δεν ξέρετε ακριβώς τον τύπο της διερμηνείας που είναι κατάλληλος για το εγχείρημά σας. Διαδοχική, ταυτόχρονη ή μήπως ψιθυριστή;

Μάθετε τα πάντα για τον τύπο διερμηνείας που είναι κατάλληλος για εσάς, γιατί η σωστή οργάνωση της διερμηνείας συνιστά το 50% της επιτυχίας του εγχειρήματος σας!

Ταυτόχρονη διερμηνεία

Εάν διοργανώνετε διεθνή συνέδρια, η υπηρεσία που αναζητάτε για τη γλωσσική κάλυψη της εκδήλωσης είναι η ταυτόχρονη διερμηνεία (διερμηνεία σε καμπίνα). Η υπηρεσία αυτή προσφέρει στους συνέδρους και παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέσω ακουστικών τις εργασίες του συνεδρίου σε γλώσσα που κατανοούν. Ο διερμηνέας βρίσκεται σε ειδικά εξοπλισμένο χώρο (καμπίνα) και μεταφράζει ταυτόχρονα με τον ομιλητή. Μέσω του εξοπλισμού οι συμμετέχοντες που έχουν ακουστικά (ή αλλιώς δέκτες) μπορούν να παρακολουθούν τη ροή των εργασιών, να συμμετέχουν, να ερωτούν, να απαντούν και να αλληλοεπιδρούν με τους εταίρους τους σε μια ενιαία γλώσσα.

H ποιοτική ταυτόχρονη διερμηνεία απαιτεί τρεις προϋποθέσεις

 • Επαγγελματίες διερμηνείς με μητρική γλώσσα τη γλώσσα-στόχο
 • Μεταφραστικό εξοπλισμό τεχνολογίας αιχμής
 • Άρτια τεχνική υποστήριξη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου

Διοργανώνετε διεθνή συνέδρια; Παρέχουμε ολοκληρωμένες λύσεις διερμηνείας

Η Glossima & Wehrheim μπορεί να καλύψει άρτια, άμεσα και ολοκληρωμένα, σαν ένα one-stop shop, τις ανάγκες των συνεδρίων σας, Από τη διερμηνεία των ομιλιών έως τον μεταφραστικό σας εξοπλισμό. Οι πλέον καταξιωμένες εταιρείες οργάνωσης εκδηλώσεων εμπιστεύονται την εμπειρία μας στον τομέα αυτόν, καθώς έχουμε αναλάβει την κάλυψη μεταφραστικών αναγκών για δεκάδες διεθνή, αναπτυξιακά και επιχειρηματικά συνέδρια.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες μας για τη διοργάνωση συνεδρίων περιλαμβάνουν:

 • μετάφραση εισηγήσεων και παράλληλων κειμένων 
 • διερμηνεία ομιλιών και παρουσιάσεων 
 • απομαγνητοφώνηση και μετάφραση πρακτικών 
 • ενοικίαση και λειτουργία μεταφραστικού εξοπλισμού κ.ά.

Διαδοχική διερμηνεία

Η διαδοχική διερμηνεία είναι χρήσιμη όταν απευθύνεται σε μικρό αριθμητικά κοινό. Ενδο-επιχειρησιακά σεμινάρια, εκπαιδεύσεις, παρουσίαση επιχειρηματικών προτάσεων σε ξένους επενδυτές, δελτία τύπου (press releases), επιχειρηματικές αποστολές σε ξένες χώρες, επαγγελματικά γεύματα και συναντήσεις, υπογραφή εμπορικών συμφωνιών και συμβολαιογραφικών πράξεων είναι ορισμένες περιπτώσεις όπου η διαδοχική διερμηνεία είναι απαραίτητη, προκειμένου δύο μέρη που μιλούν διαφορετικές γλώσσες να επιτυγχάνουν ένα κοινό αποτέλεσμα.

Ψιθυριστή διερμηνεία

Πολλές φορές διοργανώνονται συνέδρια ή συναντήσεις όπου οι συμμετέχοντες μιλούν την ίδια γλώσσα… εκτός από έναν! Σε αυτήν την περίπτωση, η κατάλληλη λύση διερμηνείας είναι η λεγόμενη ψιθυριστή. Ο διερμηνέας κάθεται ή στέκεται δίπλα στον συμμετέχοντα που χρειάζεται διερμηνεία και ψιθυρίζει τη μετάφραση. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τον συμμετέχοντα στην κατανόηση του περιεχομένου χωρίς να ενοχλούνται οι λοιποί συμμετέχοντες.

Εκτός από ταυτόχρονη, διαδοχική και ψιθυριστή διερμηνεία, στη Glossima & Wehrheim παρέχουμε τηλεφωνική διερμηνεία, διερμηνεία με βιντεοκλήση και διερμηνεία από απόσταση (remote).

Επικοινωνήστε σήμερα με το τμήμα διερμηνείας της Glossima & Wehrheim και μάθετε λεπτομέρειες που σας αφορούν.

Συνήθεις παρεχόμενες υπηρεσίες διερμηνείας σε:

 • Συνέδρια
 • Δικαστήρια
 • Επιχειρηματικές συναντήσεις
 • Πολιτιστικές εκδηλώσεις
 • Αθλητικά γεγονότα 
 • Συνεντεύξεις τύπου κ.ά.

Σημαντική ενημέρωση

Στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και προς αποφυγή συνωστισμού για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού Covid-19 (Corona Virus Disease 2019), σάς ενημερώνουμε ότι οι παραλαβές και παραδόσεις εργασιών μετάφρασης στις/από τις εγκαταστάσεις μας θα γίνονται κατόπιν ραντεβού.

Προτρέπουμε τους πελάτες μας να συνεχίσουν να αποστέλλουν τα προς μετάφραση έγγραφα με e-mail.

Κλείστε το ραντεβού σας στο 2310 330415 ή στο [email protected]

Call Now ButtonΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ