.

.

Διερμηνεία συνεδρίων και B2B συναντήσεων

Πολύγλωσση διερμηνεία διεθνών συνεδρίων, Β2Β συναντήσεις ή επιχειρηματικές αποστολές στο εξωτερικό; Θα χρειαστείτε τη σωστή «φωνή», δηλαδή τους κατάλληλους επαγγελματίες διερμηνείς που θα υποστηρίξουν την πολύγλωσση προφορική σας επικοινωνία. 40 χρόνια πείρα στη οργάνωση συνεδρίων από το γραφείο διερμηνείας Wehrheim στην Αθήνα, το πρώτο οργανωμένο στην Ελλάδα (1982). Γνωρίστε την Anne Wehrheim!, την ακούραστη Γαλλίδα διερμηνέα, την εδώ και 30 χρόνια υπεύθυνη διερμηνειών της Glossima & Wehrheim, που φέρνει σε κάθε εγχείρημά σας τεχνογνωσία και επαγγελματίες διερμηνείς σε περισσότερες από 20 μητρικές γλώσσες, στην αγορά της Θεσσαλονίκης και πέρα από τα σύνορα. 

Διερμηνεία συνεδρίων, B2B συναντήσεων ιατρικού τουρισμού, επιχειρηματικών αποστολών.

Glossima & Wehrheim και διερμηνεία συνεδρίων… δύο έννοιες ταυτόσημες

Το 1982 δημιουργήσαμε την πρώτη οργανωμένη επιχείρηση διερμηνείας στην Ελλάδα. Από τότε… εκπληρώσαμε περισσότερες από 800 «αποστολές» διερμηνείας σε συνέδρια αλλά και σε B2B συναντήσεις, εκπαιδεύσεις, συνεντεύξεις τύπου, παρουσιάσεις κ.ά.. Σε πληθώρα γνωστικών αντικειμένων (σε συνέδρια ιατρικά, επιστημονικά, περιβαλλοντικά, αναπτυξιακά, πολιτιστικά, τεχνικά, νομικά, σε αθλητικά γεγονότα κ.ά.)

Προσφέροντας πάντα την υψηλότερη ποιότητας διερμηνείας και επιβεβαιώνοντας τη φήμη μας. Κι αυτό γιατί; Το δίκτυό μας απαρτίζεται αποκλειστικά από διερμηνείς της AIIC, διαπιστευμένους διερμηνείς της ΕΕ ή επαγγελματίες με πολύχρονη πείρα και απόλυτη εξειδίκευση. Από την άλλη, είναι και πάλι η φήμη και αξιοπιστία μας που διευρύνει το δίκτυο διερμηνέων μας καθημερινά.

Η απόσταση… μας φέρνει πιο κοντά

Η μετά COVID-19 εποχή άφησε το σημάδι της και στη διερμηνεία. Προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες διά-δρασης των χωρών και των αγορών στην επί COVID περίοδο, αναπτύχθηκε τεχνολογία και αποκτήθηκε τεχνογνωσία ώστε οι διερμηνείες να παρέχονται από απόσταση. Η απομακρυσμένη (remote) διερμηνεία παραμένει μια ευέλικτη, απείρως πιο εύκολα διαχειρίσιμη υπηρεσία που εξοικονομεί σημαντικούς πόρους, διευκολύνοντας, έτσι, την ταχύτητα στη λήψη αποφάσεων για πολύγλωσση επικοινωνία, γι’ αυτό και μπορεί να μας φέρει σε διεθνές επίπεδο, πιο εύκολα «κοντά»…

Γιατί τόσες επιλογές στη διερμηνεία…

Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές στην επιλογή του τύπου διερμηνείας αλλά μία είναι κατάλληλη για το εγχείρημά σας Μιλήστε με έναν σύμβουλο διερμηνείας συνεδρίων και B2B συναντήσεων της Glossima & Wehrheim και μάθετε «ποια είναι για εσάς».

 

Ταυτόχρονη διερμηνεία

Εάν διοργανώνετε διεθνή συνέδρια, η υπηρεσία που αναζητάτε για τη γλωσσική κάλυψη της εκδήλωσης είναι η ταυτόχρονη διερμηνεία (διερμηνεία σε καμπίνα). Η υπηρεσία αυτή προσφέρει στους συνέδρους και παρευρισκόμενους τη δυνατότητα να παρακολουθούν μέσω ακουστικών τις εργασίες του συνεδρίου σε γλώσσα που κατανοούν. Ο διερμηνέας βρίσκεται σε ειδικά εξοπλισμένο χώρο (καμπίνα) και μεταφράζει ταυτόχρονα με τον ομιλητή. Μέσω του εξοπλισμού οι συμμετέχοντες που έχουν ακουστικά (ή αλλιώς δέκτες) μπορούν να παρακολουθούν τη ροή των εργασιών, να συμμετέχουν, να ερωτούν, να απαντούν και να αλληλοεπιδρούν με τους εταίρους τους σε μια ενιαία γλώσσα.

 

Διαδοχική διερμηνεία

Η διαδοχική διερμηνεία είναι χρήσιμη όταν απευθύνεται σε μικρό αριθμητικά κοινό. Ενδο-επιχειρησιακά σεμινάρια, εκπαιδεύσεις, παρουσίαση επιχειρηματικών προτάσεων σε ξένους επενδυτές, δελτία τύπου (press releases), επιχειρηματικές αποστολές σε ξένες χώρες, επαγγελματικά γεύματα και συναντήσεις, υπογραφή εμπορικών συμφωνιών και συμβολαιογραφικών πράξεων είναι ορισμένες περιπτώσεις όπου η διαδοχική διερμηνεία είναι απαραίτητη, προκειμένου δύο μέρη που μιλούν διαφορετικές γλώσσες να επιτυγχάνουν ένα κοινό αποτέλεσμα.

 

Απομακρυσμένη και εξ αποστάσεως

Απομακρυσμένα (remotely) παρέχεται η διερμηνεία όταν όλοι οι συμμετέχοντες βρίσκονται σε διαφορετικό τόπο, για παράδειγμα ένα συνέδριο που διενεργείται online. Εξ αποστάσεως διερμηνεία έχουμε όταν οι διοργανωτές και συμμετέχοντες βρίσκονται στον ίδιο φυσικό τόπο αλλά οι διερμηνείς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους από διαφορετικό. Άλλες επιλογές είναι η διερμηνεία για events live streaming και η λίστα δεν τελειώνει εδώ. Είτε απομακρυσμένα είτε εξ αποστάσεως η επιτυχία της remote διερμηνείας καθορίζεται από:

  • Την πολύ προσεκτική διοργάνωση
  • Τα άριστα τεχνικά μέσα (εξοπλισμός, συνδεσιμότητα, ταχύτητα Internet, πλατφόρμα διερμηνείας)
  • Την πείρα και εξειδίκευση του διερμηνέα στην εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσίας.

 

Διερμηνεία στη νοηματική

Η διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα παρέχεται από άρτια εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους επαγγελματίες διερμηνείς, μέλη του Sign Language Network (SLN). Η Glossima & Wehrheim διαθέτει τη δυνατότητα κάλυψης γεγονότων ή συνεδρίων στην ελληνική νοηματική γλώσσα αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες. Με ιδιαίτερη χαρά διαπιστώνουμε ότι τα αιτήματα διερμηνείας στη νοηματική ελληνική γλώσσα αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο. Ίσως αυτό σημαίνει ένα βήμα πιο κοντά σε πολιτικές diversity & inclusion για τα μέλη της ελληνικής κοινωνίας...

  • Την πολύ προσεκτική διοργάνωση
  • Τα άριστα τεχνικά μέσα (εξοπλισμός, συνδεσιμότητα, ταχύτητα Internet, πλατφόρμα διερμηνείας)
  • Την πείρα και εξειδίκευση του διερμηνέα στην εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσίας.

 

Ψιθυριστή διερμηνεία

Πολλές φορές διοργανώνονται συνέδρια ή συναντήσεις όπου οι συμμετέχοντες μιλούν την ίδια γλώσσα… εκτός από έναν! Σε αυτήν την περίπτωση, η κατάλληλη λύση διερμηνείας είναι η λεγόμενη ψιθυριστή. Ο διερμηνέας κάθεται ή στέκεται δίπλα στον συμμετέχοντα που χρειάζεται διερμηνεία και ψιθυρίζει τη μετάφραση. Σκοπός του είναι να βοηθήσει τον συμμετέχοντα στην κατανόηση του περιεχομένου χωρίς να ενοχλούνται οι λοιποί συμμετέχοντες.

  • Την πολύ προσεκτική διοργάνωση
  • Τα άριστα τεχνικά μέσα (εξοπλισμός, συνδεσιμότητα, ταχύτητα Internet, πλατφόρμα διερμηνείας)
  • Την πείρα και εξειδίκευση του διερμηνέα στην εξ αποστάσεως παροχή υπηρεσίας.

One-stop shop

Η Glossima & Wehrheim μπορεί να καλύψει άρτια, άμεσα και ολοκληρωμένα, σαν ένα one-stop shop, τις ανάγκες σας για διερμηνεία συνεδρίων, από τη διερμηνεία των ομιλιών έως τον μεταφραστικό σας εξοπλισμό. Οι πλέον καταξιωμένες εταιρείες οργάνωσης εκδηλώσεων εμπιστεύονται την εμπειρία μας στον τομέα αυτόν, καθώς έχουμε αναλάβει την κάλυψη μεταφραστικών αναγκών για δεκάδες διεθνή, αναπτυξιακά και επιχειρηματικά συνέδρια.

Ειδικότερα, οι υπηρεσίες μας για τη διοργάνωση συνεδρίων περιλαμβάνουν: