.

.

Επικυρωμένες μεταφράσεις

Η Glossima & Wehrheim είναι πιστοποιημένος πάροχος μεταφραστικών υπηρεσιών και αναγνωρισμένη από το Γαλλικό, Βελγικό, Γερμανικό και Ιταλικό προξενείο Θεσσαλονίκης, καθώς και από την Αμερικανική, Γαλλική και Λιθουανική Πρεσβεία στην Αθήνα.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία διατηρεί μόνιμη συνεργασία με εγκεκριμένους από τον Δικηγορικό Σύλλογο δικηγόρους και μεταφραστές του Ιονίου Πανεπιστημίου. Προσφέρει Επίσημη Μετάφραση σε 60 γλώσσες. 

Επικυρωμένες μεταφράσεις (Eπίσημη μετάφραση) για κάθε νόμιμη χρήση.

Ο τύπος της επικύρωσης καθορίζεται από τον φορέα στον οποίο θα απευθύνετε τα έγγραφά σας, τις προδιαγραφές που θέτει και το νομικό πλαίσιο.

Επικυρωμένες μεταφράσεις σε ξένες γλώσσες

Στη Glossima & Wehrheim προσφέρουμε επικυρωμένες μεταφράσεις προς ξένες γλώσσες από:

 • Πιστοποιημένο πάροχο μεταφραστικών υπηρεσιών κατά ISO 17100
 • Μεταφραστές εγκεκριμένους από το Προξενείο ή την Πρεσβεία της χώρας-στόχου
 • Απόφοιτους του Ιονίου Πανεπιστημίου, Τμήμα Μετάφρασης
 • Ορκωτούς μεταφραστές στην εκάστοτε ξένη γλώσσα.

Συνήθως, αρκεί η σφραγίδα του επαγγελματία μεταφραστή ενώ, ανάλογα με τη χώρα-στόχο, πολλές φορές αρμόδια για τις επικυρώσεις είναι τα Προξενεία και οι Πρεσβείες.

Στις περιπτώσεις όπου η μετάφραση πρέπει εκτός από τη σφραγίδα του μεταφραστή υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδα Προξενείου ή Πρεσβείας, το Προξενείο ή η Πρεσβεία επικυρώνει τη μετάφραση με την προϋπόθεση ότι αυτή υπογράφεται από εγκεκριμένο μεταφραστή της, δηλαδή από μεταφραστή του οποίου το όνομα βρίσκεται στη λίστα εγκεκριμένων μεταφραστών που τηρεί.

Επικυρώσεις στην Ελληνική γλώσσα

Στη Glossima & Wehrheim προσφέρουμε επικυρωμένες, εφάμιλλες του gov.gr, μεταφράσεις, προς την ελληνική γλώσσα από:

 • Πιστοποιημένο πάροχο μεταφραστικών υπηρεσιών (σφραγίδα ISO 17100)
 • Εξουσιοδοτημένους από τον δικηγορικό σύλλογο δικηγόρους
 • Ορκωτούς μεταφραστές στην ελληνική γλώσσα και μεταφραστές του Ιονίου Πανεπιστημίου.
 
Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, κατά την επικοινωνία ή τη ζήτηση προσφοράς, στείλτε μας τα προς μετάφραση έγγραφα και εξηγήστε μας ως προς τον σκοπό τον οποίο θα εκπληρώσουν. Οι έμπειροι project managers της Glossima & Wehrheim θα επιλύσουν κάθε απορία σας και θα σας κατατοπίσουν ως προς το ποιος τύπος επικύρωσης είναι κατάλληλος για την εκάστοτε περίπτωση. 

Συχνές ερωτήσεις

Επικοινωνήστε με έναν project manager της Glossima & Wehrheim προκειμένου να εξετάσουμε μαζί τις ιδιαιτερότητες του εγχειρήματός σας.

Η σφραγίδα της Χάγης ή αλλιώς Apostille ή Επισημείωση δεν αποτελεί επικύρωση μετάφρασης. Τίθεται στο πρωτότυπο έγγραφο και ο μεταφραστής είναι υποχρεωμένος, εφόσον το έγγραφο φέρει σφραγίδα Χάγης, να τη μεταφράσει. Στην ουσία αποτελεί αναπόσπαστο μέρος ενός εγγράφου που στη συνέχεια θα μεταφραστεί. Σφραγίδα Χάγης μπορούν να φέρουν μόνο τα δημόσια έγγραφα. Εφόσον το έγγραφο δεν είναι δημόσιο (για παράδειγμα ένας λογαριασμός τηλεφωνίας δεν αποτελεί δημόσιο έγγραφο), δεν μπορεί να φέρει σφραγίδα της Χάγης.

Σε δημόσια έγγραφα το εάν απαιτείται σφραγίδα Χάγης ή όχι εξαρτάται από τη χώρα έκδοσης του πρωτότυπου εγγράφου. Επίσης, στα απόρρητα έγγραφα (απολυτήρια στρατού ή έγγραφα αποστρατεύσεως) δεν προστίθεται σφραγίδα της Χάγης.

Για την Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία και Τουρκία δεν απαιτείται σφραγίδα Χάγης για τα κάτωθι έγγραφα:

 • Πιστοποιητικό γέννησης
 • Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης
 • Ληξιαρχική πράξη γάμου
 • Άδεια γάμου

 

Όσον αφορά τα δημόσια έγγραφα που εκδίδονται στην Ελλάδα, η σφραγίδα της Χάγης χορηγείται στην Αθήνα από τη Διεύθυνση Διοίκησης – Τμήμα Γραμματείας και Πληροφόρησης Πολιτών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, και στη Θεσσαλονίκη από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στους λοιπούς Δήμους από συγκεκριμένα σημεία ενδιαφέροντος.

Η μέση παραγωγική ικανότητα ενός μεταφραστή υπολογίζεται σε έως 2000 λέξεις την ημέρα. Παρ’ όλα αυτά, επειδή όλοι οι μεταφραστές έχουν ήδη στο πρόγραμμά τους την παράδοση άλλων παραγγελιών, ο συντομότερος χρόνος παράδοσης είναι μία εργάσιμη ημέρα για κείμενα έως 1000 λέξεις. Σε περιπτώσεις κειμένων μεγάλου όγκου με σύντομη ημερομηνία παράδοσης, η Glossima & Wehrheim έχει τη δυνατότητα να μοιράσει την εργασία σε ομάδα μεταφραστών προκειμένου να εργαστούν ταυτόχρονα. Διασφαλίζει δε την ποιότητα της εργασίας αναθέτοντας τον έλεγχο σε έναν μοναδικό ελεγκτή ποιότητας (αναθεωρητή).
Επικοινωνήστε σήμερα με έναν project manager της Glossima & Wehrheim ώστε να συζητήσουμε τον καλύτερο δυνατό χρόνο παράδοσης.

Για την εξόφληση της παρεχόμενης υπηρεσίας, η Glossima & Wehrheim δέχεται πληρωμή με μετρητά, κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, πληρωμή μέσω paypal, καθώς και εξόφληση με πιστωτική κάρτα σε έως τρεις ισόποσες άτοκες δόσεις.

Η Glossima & Wehrheim πληροί τις προδιαγραφές του κανονισμού προστασίας δεδομένων, GDPR. Επιπρόσθετα, όλοι οι συνεργάτες και οι εργαζόμενοι στη Glossima & Wehrheim δεσμεύονται από συμβάσεις εμπιστευτικότητας για κάθε είδους δεδομένο που επεξεργάζονται κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους (επιχειρηματικά σχέδια, νομικές υποθέσεις κ.λπ.), ενώ επιπρόσθετα εκπαιδεύονται και καταρτίζονται συνεχώς σε θέματα ασφάλειας και εχεμύθειας. Τα έγγραφα που περιλαμβάνουν ευαίσθητα ή προσωπικά δεδομένα φυλάσσονται για ένα έτος με τη σύμφωνη γνώμη των ενδιαφερόμενων. Λοιπά ηλεκτρονικά αρχεία και δεδομένα φυλάσσονται για 20 έτη σε υψηλής ασφάλειας φυσικό ή ψηφιακό περιβάλλον.

delivery

Άμεση παράδοση

Παραδίδουμε εντός 1-2 εργάσιμων ημέρων από την ανάθεση της εργασίας. Σε πολύ επείγουσες περιπτώσεις, κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να σας εξυπηρετήσουμε αυθημερόν.

iso

Άριστη ποιότητα

Προσέχουμε τα λόγια σας… με διπλούς και τριπλούς ελέγχους. Έτσι, μειώνουμε δραματικά την πιθανότητα λάθους στα μεταφρασμένα έγγραφα. Ολοκληρώστε τη δουλειά σας χωρίς ταλαιπωρία και καθυστερήσεις.

payment

Ευελιξία πληρωμής

Προσφέρουμε 3 διαφορετικούς τρόπους πληρωμής: πληρώνετε από όπου και εάν βρίσκεστε με την πιστωτική ή χρεωστική σας κάρτα ή paypal, με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και, φυσικά, με μετρητά στις εγκαταστάσεις μας.

Ζητήστε αναλυτικές πληροφορίες περί επικύρωσης από τους φορείς που θα απευθύνετε τα έγγραφά σας ώστε να γλιτώσετε εκ των υστέρων καθυστερήσεις ή ταλαιπωρία.

Μιλήστε με εκπρόσωπό μας

Email, chat ή τηλεφωνική επικοινωνιά. Η ομάδα μας πάντα έτοιμη να σας εξυπηρετήσει!

Επισκεφθείτε τα γραφεία μας

Διά ζώσης εξυπηρέτηση, χωρίς ραντεβού, καθημερινά από τις 9:00-17:00!