.

.

Κειμενογράφηση

Μιλήστε εύστοχα και αποδοτικά στο κοινό σας, δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα στην επικοινωνία, το σωστό έδαφος για πωλήσεις. Αναβαθμίστε την προβολή σας με δημιουργικό περιεχόμενο από τη Glossima & Wehrheim.

Copywrite

Αυστηρώς κατάλληλη…

Η μάρκα ή brand είναι η γενική ιδέα ή αντίληψη που διαμορφώνει το κοινό για ένα προϊόν, υπηρεσία ή οργανισμό. Κι ένα από τα απαραίτητα στοιχεία που διαμορφώνουν την αντίληψη του κοινού μας είναι και η «φωνή» μας. Διακριτική ή καθηλωτική, εκλεπτυσμένη ή νεανική, με συναίσθημα ή άκρως επαγγελματική… Με λίγα λόγια, εκείνη που μας εκπροσωπεί επάξια στον «έξω κόσμο», που δίνει τη σωστή «εικόνα», η κατάλληλη.

Εδώ «μιλάνε» οι δημιουργοί

Η κειμενογράφηση, σε αντίθεση με τη μετάφραση για την οποία προϋπόθεση είναι να υπάρχει το κείμενο-πηγή, είναι μια υπηρεσία που δημιουργείται από το μηδέν… Ο επαγγελματίας κειμενογράφος, εκτός από άρτια γνώση της γλώσσας και ευρεία καλλιέργεια, πρέπει να διαθέτει γνώσεις Μάρκετινγκ και να κατέχει άριστη τεχνογνωσία στη συγγραφή κειμένων προβολής και προώθησης ή/και ευρεία γνώση επί της ψηφιακής επικοινωνίας (SEO, interactions, call to actions, language UX).

Δουλειά του είναι να συλλάβει πρώτα μια πρωτότυπη ιδέα. Στη συνέχεια, να σκαρφιστεί ένα το κείμενο. Τέλος, θα πρέπει είναι ταλαντούχος και με αναπτυγμένη ενσυναίσθηση… ώστε αφενός «να νιώσει» το brand ή τις ανάγκες του εγχειρήματος και, αφετέρου, πριν «γράψει», να «διαβάσει» την ψυχολογία του κοινού στο οποίο θα απευθυνθεί.

Πρόκειται για μια αρκετά τεχνική και, συνάμα, περίτεχνη εργασία που προϋποθέτει ταλέντο, απαιτεί μεγάλη προσπάθεια αλλά το τελικό αποτέλεσμα αξίζει όλο τον κόπο.

Απευθύνεστε στη Glossima & Wehrheim για κειμενογράφηση:

Tips & Tricks για μια σωστή παραγγελία κειμενογράφησης

Πρίν από τη συγγραφή:

Μοιραστείτε όσο περισσότερο υλικό μπορείτε. Η κειμενογράφηση πεινάει και διψάει… για πληροφορίες. Όσο πιο πολλές τόσο πιο «γεμάτη» θα είναι η ιδέα. Όσο πιο σαφείς και λεπτομερείς τόσο πιο on target και τα κείμενα που θα προκύψουν.

Συζητήστε με τον project manager που σας εξυπηρετεί για την κεντρική ιδέα, στους στόχους σας, επιλύστε απορίες, αποσαφηνίστε τη στρατηγική προβολής σας ή χαράξτε νέα σε συνεργασία με τον κειμενογράφο, πάρτε αποφάσεις.               

Κατά τη διάρκεια της συγγραφής:

Δώστε δημιουργικό feedback στα πρώτα “drafts”, βοηθήστε τον κειμενογράφο να βελτιστοποιήσει τις ιδέες του.

Extra tip

Μην περιμένετε να τελειώσουν τα κείμενα για να πάρετε νέες αποφάσεις. Τυχόν αλλαγή στο concept θα ανοίξει έναν κύκλο ολοκληρωτικών αλλαγών (round of changes), μια διαδικασία που επιφέρει καθυστερήσεις στην παράδοση και επί πλέον κόστη.