.

.

Η "κοκκινοσκουφίτσα" στον κόσμο του ψηφιακού περιεχομένου.

Η «Κοκκινοσκουφίτσα» και οι 7 «νάνοι» στον κόσμο του ψηφιακού περιεχομένου

Η Κοκκινοσκουφίτσα περιφέρεται στο ψηφιακό δάσος. Ένα δάσος ποικιλόμορφο, ασφυκτικά πυκνό, καταιγιστικό. Κλικάρει σελίδες, από κάποιες αποσύρεται γρήγορα, χαζεύει ανόρεχτα ή βρίσκει ενδιαφέρον, ανοίγει-κλείνει παράθυρα, διαβαίνει «διαγώνια» τα μόνοπάτια. Κάποια στιγμή, χάνεται.
Μπορείς να την βοηθήσεις;

7 πρακτικές για αποδοτικά κείμενα website (engagement+leads)

  • Χρησιμοποίησε πολλούς και περιεκτικους τίτλους. Τικ-τοκ ο χρόνος μετρά… βοήθησε την Κοκκινοσκουφίτσα να μην την «πιάσει η νύχτα».
  • Κόψε τα «ψηλά, πυκνά δέντρα» χρησιμοποιώντας bullet points και όχι μεγάλα και περιγραφικά κείμενα. Έτσι, η Κοκκινοσκουφίτσα θα έχει καλύτερο προσανατολισμό!
  • Γράψε μικρές παραγράφους. Έχεις περισσότερα να πεις; Χώρισε το περιεχόμενο σε μικρότερα τμήματα. Ας μην αφήσουμε την Κοκκινοσκουφίτσα να απογοητευτεί.
  • Ξεκίνα την πρόταση με το περιεχόμενο που πρέπει οπωσδήποτε να διαβαστεί. Δεν θέλουμε να της ξεφύγει το πιο ουσιαστικό.
  • Χρησιμοποίησε λέξεις-κλειδιά, φράσεις που τονίζουν τις πληροφορίες ή την αίσθηση που θέλεις να αφήσει το κείμενο. Οι λέξεις κλειδιά ή οι φράσεις-οδηγοί είναι σαν τα ψιχουλάκια του Κοντορεβυθούλη…ψίχουλο-ψίχουλο δημιουργείται μια νοητή διαδρομή.
  • Πόσο καλά γνωρίζεις την Κοκκινοσκουφίτσα; Όσο πιο καλά την καταλάβεις τόσο πιο πολύ θα την βοηθήσεις…
  • Σβήσε τις περιττές λέξεις ή φράσεις και κάνε την Κοκκινοσκουφίτσα ευτυχισμένη!

Εάν οι 7 «νάνοι» δεν καταφέρουν να βοηθήσουν την Κοκκινοσκουφίτσα, θυμόμαστε ότι στο τέλος την σώζει ο «Κυνηγός». Εμπιστευόμαστε για τον ρόλο του Κυνηγού έναν επαγγελματία κειμενογράφο.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Concept & κείμενο: Ανθή Μπόσκου